top of page

Personvernerklæring

Denne personvernserklæringen gjelder for Mosegarn AS (heretter omtalt som «vi» eller «jeg»). Erklæringen forklarer hvorfor informasjonen samles inn, hvordan den brukes og hvordan ditt personvern blir tatt hensyn til.

Grunnlaget for å behandle personopplysninger varierer. Det kan bestå av ditt samtykke eller være lovpålagt. Det kan være nødvendig å samle inn informasjon for å kunne inngå/oppfylle en avtale med deg, eller for å oppfylle en rettslig forpliktelse. Du kan selvfølgelig når som helst trekke tilbake ditt samtykke.

 • Om personopplysninger, samtykke og informasjonskapsler (cookies) 
  Personopplysninger er informasjon som kan knyttes til en identifiserbar person. Denne informasjonen kan inneholde navn, adresse, telefonnummer, e-postadresse, IP-adresse og besøks- og adferdshistorikk på nettsiden.

  All innsamling, registrering og behandling av personvernopplysninger er underlagt egne regler. Vi er ansvarlig for at behandlingen av opplysningen skjer i samsvar med lovens regler. Datatilsynet ser til at loven overholdes.


  Frivillig deling av opplysninger
  Noen opplysninger blir kun lagret dersom du gir aktivt samtykke. Denne informasjon kan benyttes til å vise deg relevante reklameannonser på tredjeparts nettsider. Hvis vi bruker slike tjenester, blir du spurt om samtykke til dette på nettsiden vår. Opplysningene blir kun samlet inn dersom dur gir samtykke. Hvis du ikke svarer på samtykkeforespørselen, vil heller ikke noen opplysninger bli samlet inn.

 • Hvilke opplysninger samles inn?
  Vi er avhengige av å kunne samle inn noe informasjon om deg for å kunne levere så gode tjenester som mulig. Her kan du lese om hvilke typiske opplysninger som kan bli hentet inn og hvordan det blir gjort. Sensitiv informasjon blir ikke samlet inn.
   

  • Informasjon du selv gir
   Når du registrerer deg og/eller handler i vår nettbutikk må du oppgi informasjon som blir lagret av oss. Informasjon om navn, adresse, e-postadresse og telefonnummer. Hvis du kontakter oss ved en annen anledning, vil dette også bli registrert.
   Tilleggsinformasjon kan registreres fra oppslagstjenester eller sosiale medier du gir oss tilgang til.

    

  • Informasjon vi får gjennom din bruk av tjenestene våre
   Når du bruker våre nettsider og tjenester, registreres informasjon om hvilke funksjoner du bruker og hvordan du bruker dem. Denne informasjonen kan siden brukes til tilpasset annonsering på annen sosial media.
    

   • Din enhet (pc, telefon, lesebrett) og din internettilkobling.
    Det kan registreres informasjon om enheten som blir benyttet, operativsystem og nettleser. Vi kan også registrere informasjon som IP-adresse, nettverks ID, informasjonskapsler (cookies) og identifikasjonsfiler.

     

   • Bruk av tjeneste eller kjøp
    Vi registrerer informasjon om hvordan du bruker tjenestene på vår nettside, som hvilke sider du besøker og hvilke funksjoner du bruker på nettsiden.

     

  • Ved mistanke om lovbrudd
   Offentlige myndigheter kan kreve utlevering av informasjon ved mistanke om lovbrudd. Informasjon kan også bli frigitt for å avklare konkrete tvister.

 • Deling av opplysninger
  Vi deler i none tilfeller personopplysninger med andre selskaper som utfører tjenester på våre vegne. Dette er først å fremst for å gi deg en tryggere og bedre handleopplevelse.
  De viktigste eksemplene

  • Når andre utfører tjenester på våre vegne
   For eksempel web- og markedsføringsbyråer som drifter nettbutikken, lager kampanjer og målrettet markedsføring. Disse har ikke lov til å bruke personopplysningene til annet enn å utføre tjenester for oss.

   Dersom du har gitt samtykke til å dele opplysninger så kan disse bli delt med følgende tredjeparter.

    

   • Google Analytics og Google Adwords
    Opplysninger om bruksmønster på nettsiden deles med Google som knyttes til deg som bruker på en delvis anonymisert måte. Vi vil ikke kunne knytte dette til deg personlig, men vi kan bruke informasjonen til å se generelt bruksmønster på nettsiden vår. Informasjonen kan også brukes til å sende deg skreddersydd reklame i Googles nettverk i form av bilde- og tekstannonser på tredjeparts nettsteder.
     

   • Wix
    Denne nettsiden bruker WIX som publiseringsløsning. Dersom du oppretter en bruker på vår nettsider, eller publiserer en kommentar hos oss, vil en informasjonskapsel huske deg som bruker neste gang du besøker nettsiden, slik at du ikke må logge inn hver gang. Har du registrert et profilbilde på Facebook eller Gmail vil Wix knytte dette opp mot deg som bruker og vise bildet ditt på siden vår.
     

   • Facebook Messenger (chat)
    Dersom vi skulle benytte chatløsning fra Facebook, vil Facebook kunne identifisere deg på vår nettside slik at du slipper å oppgi navn og e-post for å starte en chat med oss. Vi lagrer ikke disse dataene hos oss, men chatloggen bil bli lagret på vår Facebook Messenger konto. Loggen kan fjernes om du kontakter oss og ber om det.
     

   • Facebook Pixel
    Denne nettsiden kan benytte Facebook Pixel som er en informasjonskapsel som sporer at du har vært inne på nettsiden, slik at du senere kan motta reklame fra oss via Facebooks nettverk.
     

   • Kontaktskjema
    Om du skulle benytte deg av et av våre kontaktskjemaer, vil dette bli sendt som e-post til oss og bli lagret på vår e-postserver. En kopi av e-posten kan også bli lagret i en database for å sikre at vi mottar meldingen din dersom e-posten ikke skulle komme frem. Denne databasen slettes med jevne mellomrom.

 • Sletting av personopplysninger
  Du kan kreve sletting av all våre opplysninger om deg dersom vi ikke er lovpålagt å lagre disse. Eksempler på lovpålagt lagring av personopplysninger: Lov om bokføring, ordredata i henhold til angrerett og garantier.

  Ta kontakt med oss via kontaktskjema eller e-post på kontakt@mosegarn.no for å oppheve ditt kundeforhold.

   

 • Sikring av personopplysninger
  Vi bruker hensiktsmessige sikkerhetstiltak for å beskytte personopplysninger under vår kontroll mot uautorisert tilgang, innhenting, bruk, videreformidling, avsløring, kopiering, modifisering, eller avhending.
   

 • Markedsføring i e-post og SMS
  Dersom du har et aktivt kundeforhold til oss, kan vi sende deg markedsføring på e-post eller via andre elektroniske kommunikasjonsmetoder i henhold til markedsføringsloven § 15. Det inkluderer nyhetsbrev og andre henvendelser om innhold, tjenester, tilbud, kampanjer og andre arrangement hos oss, via e-post, telefon, SMS, og sosiale medier.

  Hvis du ikke har et aktivt kundeforhold hos oss må du gi oss samtykke til å sende deg denne type markedsføring. Dine persondata kan brukes til å tilpasse denne kommunikasjonen. Du kan når som helst enkelt og kostnadsfritt melde deg av markedsføringshenvendelser gjennom avmeldingsfunksjonen i e-postene og/eller SMS.
   

 • Endringer i personvernerklæringen
  Ved større endringer i personvernerklæringen vil du bli informert om dette.
   

 • Rett til å klage
  Du har rett til å klage til en tilsynsmyndighet. I Norge er dette Datatilsynet.
   

 • Kontaktinformasjon
  Har du spørsmål om vår personvernerklæring, bruk av personopplysninger, ønsker å få utlevert data registrert på deg, korrigering av eksisterende data, trekke tilbake samtykke eller sletting av data, ta gjerne kontakt med oss på kontakt@mosegarn.no eller cathrine@mosegarn.no

bottom of page