top of page

Om Mosegarn & meg

Etter å ha strikket i mange år begynte jeg å bli mer eventyrlysten både når det gjaldt garn og oppskrifter. Jeg følte jeg kunne gjøre så mye mer enn det jeg gjorde. Mange besøk i garnbutikker og kjøp av oppskriftshefter var ikke nok, det føltes fremdeles ut som om noe manglet. Så oppdaget jeg den store vide verden av oppskrifter, garn, butikker, blogger og så mye mer utenfor Norges grenser! Wow! Så mye inspirasjon!


Etter hvert tok det norske markedet igjen og begynte å tilby mer spennende garn og oppskrifter her hjemme. Mye takket være Skappelgenseren som løftet strikkelysten til mange nordmenn opp og frem. Men da var det allerede gjort for min del, det som fantes der ute av håndfargede garn var så spennende og inspirerende at jeg bare måtte ha.

Men, det er vel alltid ett men? Men etter en stund så ble det kostbart å handle masse fra utlandet og dessuten var det ikke alltid enkelt å få de lekre mangefargede nøstene til å bli like flotte i et plagg. Jeg begynte å kikke nøyere på det jeg lagde og var fornøyd med, og det var de plaggene lagd med håndfarget garn i en farge, men med spill i fargen. De synes jeg så fantastiske ut i et plagg. Jeg tok meg selv i å beundre strikketøyet mens jeg jobbet med det og gledet meg til å prøve ut neste farge. Disse garnene er definitivt å finne der ute, mange forskjellige, men jeg hadde nå lyst til å prøve ut å lage disse herlighetene selv. Farger ble kjøpt inn, gryter fikk nye bruksområder, en mengde med nøster jeg allerede hadde og ikke likte fikk nye farger. Teknikker ble utforsket, bøker lest, mange tabber ble gode lærepenger. Enda en ny verden oppdaget, og en håndfarger var født!

På et tidspunkt i min utforsking av alt det spennende innen strikking og garn ble jeg også en håndspinner. Nok en utfordring og spennende ting relatert til garn og ull.
Det å finne spinnefiber for håndspinning her hjemme kan til tider være utfordrende, man skal jo ikke bare finne fiberen men den skal jo helst ha farger man liker også.

Nå overfarger jeg ikke bare gammelt garn fra garnlageret mitt, men helt nye garn. Beregnet for håndfarging, og tanken min er at hvis jeg savner denne type garn så gjør nok noen andre det også. Jeg farger også spinnefiber for hånspinning, som er en annen type utfordring. Det blir aldri kjedelig og alltid noe å lære og utforske.


Så jeg har lyst å dele garngleden, fargegleden og all den inspirasjon og skapertrang som følger.
 

Mosegarn Mikrofargeri ble stiftet.

 

Garnet blir farget hjemme hos meg i små parti. Jeg jobber side om side med klesvasken. Jeg kan helt ærlig si at garnfarging er mye mer spennende og givende enn klesvask. Vanligvis farger jeg opp til fem nøster om gangen i hver farge. Spinnefiber blir også farget og behandlet i mindre parti. Så hvert parti, hvert nøste og hver ullflette er unik.

bottom of page