top of page

Forbehold

Håndfarget garn
Mine garn er håndfarget hjemme hos meg selv ved bruk av syrefarger som følger EU reguleringer og møter Øko-Tex Standard 100.

Jeg farger med høye temperaturer og fargen skal sitte permanent i garnet. Etter farging skyller og vasker jeg garnet for å være sikker på at eventuell overskuddsfarge er borte. Likevel kan variasjoner i Ph og hardhet i vannet føre til noe mer frigjøring av fargemolekyler. Jeg råder deg til å vaske plaggene for seg selv eller med lignende farger de første gangene. Hvis du vil bruke to eller flere farger sammen kan det være lurt å lage en liten prøvelapp og vaske denne for å sjekke fargefastheten. Skulle det smitte over noe farge bør du vaske garnet før bruk.
Selv om det skulle komme litt farge ut i vaskevannet ditt så skal ikke dette påvirke fargen på garnet, fargemolekylene har dannet et fast kjemisk bånd med proteinene i garnet.


Lys og direkte sol kan påvirke fargen over tid.  

Variasjoner i farge innenfor samme fargeparti kan forekomme med håndfargede produkter. På grunn av dette vil neste parti i samme farge kunne se annerledes ut hvis brukt sammen. Trenger du veldig mye garn av en farge råder jeg deg til å ta kontakt og så ser vi om vi kan finne en god løsning.

 

Spinnefiber
Jeg tilbyr spinnefiber både av håndfarget kammet tops og kommersielt farget tops som siden er bearbeidet på en kardemaskin. De samme rådene om vasking og fargeekthet gjelder for spinnefiber, men jeg råder deg til å først bruke fiberen og så vaske det ferdige garnet.

Spinnefiber i alle former kan falle sammen og bli kompakt hvis den lagres over tid.

 

Vekt
Både garn og spinnefiber av ull og andre proteinfibre tar til seg og slipper fuktighet ettersom omgivelsene endrer seg. Ull kan faktisk ta opp så mye som 30% av sin egen vekt i fuktighet før den føles våt. Totalvekten på garn og ull kan derfor variere noe fra hva som blir registrert av meg.

 

Bilder
Vær oppmerksom på at farge på skjerm og virkelighet kan variere. Jeg gjør mitt aller beste for at bilder av mine produkter viser fargene så naturtro som mulig. Din skjerm og enhet kan være kalibrert annerledes og derfor være misvisende. Er du usikker på en farge sjekk gjerne på flere skjermer.

 

Allergier
Jeg jobber hjemmefra og deler hjemmet mitt med en mann og tre katter. De tre pelskledde har ikke adgang til der jeg jobber, men jeg kan ikke garantere at det ikke følger med ett kattehår eller to på mine klær. Dersom du er veldig allergisk så må du ta forhåndsregler for å unngå en reaksjon.

Ull og spinnefiber blir farget med syrefarger og sitronsyre blir brukt som fikseringsmiddel.  Alt garn og fiber blir vasket med vaskemiddel for ull og silke og skylt i rent vann. Det kan være parfyme i vaskemiddelet.

Hvis jeg har brukt angora i en fiberblanding vil det blir opplyst i produktbeskrivelsen.

bottom of page